Euro-dental


A tartalomhoz

Fogszabályozás

Szolgáltatásaink

Új!!!
Innováció a fogszabályozásban is:
mely kihasználja CAD-CAM technológia és a 3D nyomtatás előnyeit.
Legfőbb erénye: láthatalan, gyors, néhány hónap alatt kész az új mosoly.
Bővebb információ itt: http://www.clearsmile.hu/

A rögzített fogszabályozó készülékek:

A rögzített készülékek elemei a zárak, un. brekettek (angolul brace, vagy brackett) amiket a fog meghatározott pontjára rögzítenek egy ragasztóval, különböző anyagú, rugalmasságú és átmérőjű fogszabályozó ívek, és azok a rögzítő elemek, amelyek az íveket a zárakban tartják. Ezek a rögzítő elemek lehetnek pici gumikarikák és fém, ill. teflonnal bevont, fehér fém drótok. A gumikarikák a szivárvány minden színében beszerezhetők és a fiatalok kedvencei. Vannak köztük sötétben foszforeszkáló gumik is. Ezen felül természetesen sok apró elemet lehet a rendszerhez illeszteni a kezelés során. A zárak anyaga lehet fém (ez a leggyakrabban használt és legismertebb), de lehet porcelán, vagy műanyag, amely brekettek kevésbé feltűnővé teszik a fogszabályozó készüléket. Van un. arany, vagy aranyozott fogszabályozó zár, amihez aranyozott íveket is lehet használni, olyanoknak, akik ékszerként viselik fogszabályozójukat. Létezik már olyan műanyag fogszabályozó készülék, amely sötétben foszforeszkál is.

Kivehető fogszabályozó készülékek.

Kivehető fogszabályozó készüléket többnyire gyermekkorban használnak, vagy egyszerűbb fogelmozdításokra felnőttkorban. Ezek a kivehető készülékek készülhetnek különálló módon egy-egy állcsontra, de vannak olyanok is, amibe mindkét fogsor beleharap és így fejt ki a fogelőtöréskor hatást a fogakra és az állcsontok növekedésére. Miután ezek a készülékek műanyagból készülnek anyagukban színezhetőek a szivárvány minden színében, különféle matricát lehet beléjük tenni, a páciens nevét is bele lehet írni és csillámporok különböző árnyalata közül lehet választani. Vannak, viszont olyan kivehető készülékek, amelyek gyárilag előkészítettek és méret alapján az orvos választja ki őket. A kivehető fogszabályozó készülékek érthető tulajdonsága az, hogy nagyban függ hatékonyságuk attól, hogy a páciens milyen rendszerességgel és naponta mennyi ideig viseli azokat. Ezeket a készülékeket többnyire éjszaka, vagy éjszaka és néhány nappali órában kell viselni.

Magunkról | Munkatársaink | Felszereltségünk | Szolgáltatásaink | Áraink | Nyitvatartás | Kapcsolat | Partnereink | Adatkezelési tájékoztató | Oldaltérkép

Oldalunk nem használ cookie-kat ("sütiket")

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe