Euro-dental


A tartalomhoz

Implantáció

Szolgáltatásaink

Az előzetes vizsgálatok alkalmával a kezelőorvos megvizsgálja a beteget annak eldöntésére, hogy elvégezhető-e az implantátum beültetése. Ez egyrészről fogorvosi vizsgálatot (a pótolni kívánt fogak kiválasztása, az állcsont adottságának megfelelősége az implantátum befogadására, röntgenfelvételek készítése, stb.), másrészről általános orvosi vizsgálatokat (labor, stb.) jelent. Ezután történik az implantációs fogpótlás tervezése, amelynek során az orvos megbeszéli a beteggel a felmerülő kérdéseket (mennyi implantátum beültetése szükséges, az implantátumok csontos gyógyulásának ideje alatt akar-e ideiglenes pótlást viselni a beteg, a fogpótlás várható költségeinek tisztázása, időpont egyeztetése, stb.). Az implantátumok beültetése ambuláns módon helyi érzéstelenítésben történik. Ennek során a kezelőorvos elvégzi az érintett állcsontrészlet megfelelő előkészítését, majd behelyezi az implantátumot. A varratokat egy hét múlva távolítja el. Az implantátumok általában a nyálkahártya alatt védetten gyógyulnak tovább. A gyógyulási szakasz kb. 3 hónapot vesz igénybe. Ez idő alatt az implantátumok felszínén lévő mikropórusokba közvetlenül belenőnek a csontsejtek. Ez a csontos összenövés (ún. osszeointegráció) hozza létre az implantátumok stabil rögzülését, amely révén képesek az implantátumok a rájuk ható rágónyomás tartós, károsodásmentes elviselésére. Ezután következik az implantátumos fogpótlás elkészítése. Először az íny védelme alatt gyógyuló implantátumokat szabadítják fel, majd az implantátumokba beillesztik azokat a fejrészeket, amelyek a fogpótlás megtámasztására, elhorgonyzására szolgálnak. A fogorvos a technikai laboratórium segítségével - többnyire a hagyományos módszerekkel - rövid időn belül elkészíti a kívánt fogpótlást. Az implantátumos fogpótlás szájba helyezésével nem ér véget a páciens és kezelőorvos közötti kapcsolat, hiszen hosszú távú sikerességének egyik legfontosabb feltétele a száj tisztántartása mellett a rendszeres fogorvosi ellenőrzés. Az implantátumos fogpótlás behelyezését követően a betegnek általában évente egyszer kontrollvizsgálaton kell megjelenni. A fogorvos ilyenkor ellenőrzi az implantátum körüli csont- és hámtapadást, megvizsgálja a fogpótlás állapotát és amennyiben szükséges, elvégzi a megfelelő korrekciókat (pl. a lerakódott fogkő eltávolítását). Fontos, hogy ha időközben bármilyen elváltozást észlel, minél hamarabb jelentkezzen ellenőrző vizsgálatra kezelőorvosánál!

Gyakori jelenség az egyik frontfog elvesztése, mely fog pótlása egyetlen implantátum készítésével megoldható, a mellette lévő fogak bevonása nélkül.


Előfordul, hogy a pótolni kívánt fog helyén nem elegendő a csontkínálat az implantátumok behelyezésére. Ezen esetekben CT felvétel készül az állcsontokról, melynek alapján csontpótlást tervezünk azzal, hogy például a felső állcsonton arcüreg-nyálkahártya emelést végzünk. A kialakult rést csontpótló granulátummal feltöltjük, és az implantátumokat behelyezzük.

Magunkról | Munkatársaink | Felszereltségünk | Szolgáltatásaink | Áraink | Nyitvatartás | Kapcsolat | Partnereink | Adatkezelési tájékoztató | Oldaltérkép

Oldalunk nem használ cookie-kat ("sütiket")

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe